SamoPles Fest

REVIJA PLESA

Info

Festival je zamišljen kao predstavljanje modernih i urbanih plesnih stilova Samoborskoj publici, a s druge strane, kao druženje mladih plesača i plesnih skupina iz Hrvatske i ostalih zemalja  u opuštenom i pomalo idiličnom okružju srednjovjekovnog grada Samobora. Za one koji nisu nikad bili u Samoboru, proljeće je pravo vrijeme za dolazak, a naš festival prava prilika za to učiniti i dobro se isplesati i zabaviti. Pozivamo, naravno, i  sve vas koji ste nam se pridružili  prošlih  godina i učinili naš SamoPles Fest upravo takvim festivalom kakav smo mi zamislili, prijateljskim i srdačnim susretom plesnih klubova, te nadamo se da ćete nam se s veseljem vratiti.Tko još nije imao priliku, stiglo je vrijeme da nas posjetite,  a za one koji su već jesu, vjerujemo da ćete se s veseljem vratiti.

Program festivala

Ove godine slavimo 5. godišnjicu festivala i odlučili smo program festivala podijeliti na dva odvojena događaja koja smo uklopili u jedan veliki plesni festival.

Plesna revija održati će se u subotu 04.travnja 2020. u renoviranom samoborskom kazalištu/kinu,  u samom centru Samobora. Na reviju ove godine pozivamo mlade i odrasle plesače, a dobna granica je pomaknuta na starije od 11 godina, te je program prilagođen upravo tom uzrastu.

Na SamoPles Fest-u za vas smo pripremili jutarnju radionicu koja će se održati u centru za mlade Bunker, s nekim od poznatih hrvatskih plesnih pedagoga kojeg ćemo najaviti naknadno. Odmah nakon radionice započinjemo s prostornim probama na sceni po unaprijed složenom rasporedu.

Svi koji žele mogu se prijaviti za organizirani ručak u poznatom samoborskom restoranu „Samoborska klet“ smještenom na glavnom Samoborskom trgu . Nemojte brinuti za gužve, poslati ćemo vam i točno vrijeme ručka te kao i uvijek pobrinuti se da svi budu najbolje ugošćeni.

Nakon ručka vrijeme možete provesti u šetnji i razgledavanju povijesne jezgre grada, smještene uz predivnu šetnicu uz potok Gradna. Okrijepu možete pronaći u nekom od brojnih kafića duž šetnice, ili u slastičarnicama u kojima se nude poznate samoborske kremšnite.

Poslije nastupa na plesnoj reviji organiziran je mali domjenak za sve plesače, te torta kojom ćemo proslaviti našu 5. godišnjicu 🙂

Samoples Dance Challenge, plesno natjecanje za djecu do 16 godina u grupama i formacijama održati će se nešto ranije, točnije u subotu 21.ožujka 2020. Natjecanje će se odvijati u Sportskoj dvorani Samobor, a točnu satnicu saznati ćete nakon kraja prijava. Više o SamoPles Dance Challenge-u možete pročitati na http://samoples.com/dance-challenge/

Tko?

Plesači od 11+ godina raznih plesnih stilova (jazz dance-a, suvremenog plesa, hip hop-a, musical theatre-a, komercijalnih plesova, baleta itd.) *Trajanje koreografija ograničili smo na 5min kako se program ne bi previše odužio.

Kada?

Subota 4. travnja 2020. u

  • 12:00 - 13:30 radionica
  • 14:00 generalne probe
  • 19:00 nastupi

Zadnji rok za prijavu koreografija je 10.ožujka, no kako bismo mogli osigurati kapacitete za boravak plesača bili bismo Vam zahvalni da najavite svoj dolazak što ranije.

PRIJAVNICA

  • Molimo Vas da fotografiju koja će Vas predstavljati, kratak CV kluba i pjesmu u mp3 formatu pošaljite preko forme u .zip-u ili na mail plesniklubpoint@gmail.com
  • Drop files here or
    Accepted file types: zip.